Digitális megoldásaink segítik, hogy nyugdíjpénztári ügyfelei elégedettek legyenek

Az IRF Solutions fejlesztésében készült Ingrid integrált nyugdíjpénztár információs rendszer olyan szoftver, amely minden nyugdíjpénztári adminisztrációs feladatra oly módon kínál megoldást, hogy a pénztár, a rendkívül széles funkcionális igényt lefedő rendszerkomponenseket egy integrált felületen érheti el. Az egyes alrendszerek, illetve az azokat alkotó modulok azonban önállóan is alkalmazhatóak a pénztárak számára, bővítve meglévő rendszerük funkcionalitását, hatékonyságát annak lecserélése nélkül is.

Modernizálja online megjelenését!

Legyen átgondolt digitalizációs stratégiája!

Kollégáink sok éves szakértelmükkel segítik eligazodni a digitális átállás útvesztőjében, hogy a valóban legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásokat választhassa.

Váltson modern
megjelenésű WEBoldalra!

Az IRF webdesign projekt keretében tervez és épít a pénzintézeti IT biztonsági követelményeknek megfelelő, egyedi megjelenésű és tartalmú olyan honlapokat, amelyeknek a tartalommenedzsmentjét ügyfeleink önállóan végzik.

Működjön mobilon
is az ügyfélkiszolgálás!

Reszponzív, könnyen kezelhető portál megoldásainkkal ügyfelei elégedettek lesznek, legyen szó akár meglévő portál felület modernizálásról vagy teljesen új rendszer beüzemeléséről.

Integrálható modulok

Munkafolyamat
automatizáció

Digitalizáljuk az iratkezelést és automatizáljuk az ügyfélkiszolgáló munkafolyamatait! Automatikus ellenőrzések révén a hibalehetőségek a minimumra csökkenthetők, így segítve az ügyintézők napi munkáját. A munkafolyamatok testreszabhatók, így biztosítva, hogy az ügyfélkiszolgáló rendszer automatizált legyen (workflow automation).

Multi-csatornás
ügyfél kapcsolattartás

A pénztártaggal kapcsolatos minden adat egy helyen elérhető, részletes egyéni számlainformációs adatok, kimenő értesítők, e-mailek, bejövő iratok, igények, adatváltozások naplója, munkáltatói kapcsolatok és azok történetei. Az automatizált kapcsolattartás többcsatornás: levélküldemény, email, portál értesítő.

Adatszolgáltatások,
ad-hoc riportok

A kifejezetten nyugdíjpénztárakra optimalizált Business Intelligence megoldásaink amellett, hogy megbízható adatot szolgáltatnak a menedzsment részére, a kötelező felügyeleti jelentések teljesítését is megoldják. A jelentéskészítési rendszer marketing listák előállítását is lehetővé teszi befizetés ösztönzés, illetve további marketing akciók lebonyolítására.

Ingrid backoffice rendszer

Az Ingrid egységes felületű, de elkülönített funkcionalitást biztosít a nyugdíjpénztári adminisztráció, pénzügy, könyvelés, kontrolling, ügyfélszolgálat, befektetés-kezelés, iktatás, szolgáltatás és tagdíjkezelés munkacsoportjai számára. A mintegy 50 előre kidolgozott, azonban módosítható, rendszerben tárolt munkafolyamat gyors és kiszámítható ügymenetet, hatékony feladatkiosztást és feldolgozást eredményez, amivel jelentős munkaerő és költségmegtakarítás érhető el. Pontos és hibamentes nyilvántartás, magas színvonalú, azonnali ügyfélkiszolgálás biztosítható, mivel az optimalizált belső ügyintézői működés a könnyen kezelhető, logikus felhasználói felületeken. A rendszer lehetővé teszi a rugalmas és gazdaságos követését a jogi és üzleti környezet változásoknak.

A Back Office Rendszer széles funkcionalitását modulokba szervezve érik el a felhasználók. Ebben az alrendszerben valósul meg minden alap- és háttérnyilvántartás, amelyre a többi rendszer épül. A nyugdíjpénztár az alrendszer használatával minden nyilvántartási kötelezettséget elláthat, az összes, klasszikus modul és funkció rendelkezésre áll. Az integrált felépítés lehetővé teszi, hogy egy adat csak egyszer kell a rendszerbe kerüljön, feladások, rendszeren belüli adatmozgatások nélkül, annak minden vonatkozása azonnal érvényre jut.

Az alrendszert a következő modulok alkotják:

Paraméterezhetőség

IT biztonsági megfelelőség

Technológia

Az Ingrid backend oldalon a perzisztencia műveletek megoldására Oracle Database-t alkalmaz, ezáltal lehetővé teszi a legmodernebb piacvezető biztonsági, skálázhatósági és felhő technológiák előnyeinek kiaknázását. Szintén a backend oldalon, az elmúlt év ipari tapasztalatai és iránymutatása alapján alkalmazzuk az OpenJDK alapú üzleti kiszolgálót, amely felépítése megalapozza a távmunkát támogató nagyvállalati technológiák alkalmazását. Az OpenJDK Security Group-nak köszönhetően, valamint az OpenJDK Vulnerability Advisories alkalmazásával szakszerűen élve, minimalizálható az évtized kihívása, a cybersecurity implementálásának vonatkozó része.