A rendszer egy adott szervezet befektetéseinek tételes, portfoliónkénti, analitikus nyilvántartását valósítja meg. Az instrumentumok alapadatainak nyilvántartása alapján kamat, lejárat, osztalék, hozam és árfolyamszámítás készíthető. Támogatja az eszközérték számítást és könyvelést az egyes instrumentumok árfolyamértékének rögzítése alapján.

A rendszer kezeli a különböző hazai és külföldi értékpapírok, bankszámlák, bankbetétek, ingatlanok, követelés és kötelezettség típusú tételek (switch) széles tárházát. Ezeket a rendszer közösen eszközöknek nevezi. Az eszközök dinamikusan csoportosíthatóak, így a rendszer teljesen személyre szabható. Az eszközökön végezhető tranzakcióink a piacon használt tranzakciós lehetőségeket lefedik.

A tranzakciók kézi vagy tranzakciós importon keresztül történt bekerülése után könyvelhetőek és értékelhetőek. Az értékeléshez használt árfolyamok kézzel vagy automatikus módon is feltölthetők. Az automatikus töltés csökkenti a hibalehetőségeket és gyorsítja a feldolgozást. Az import motor könnyen átdolgozható, így bármilyen elfogadott interfészen keresztül képes a feldolgozásra (xml, xls, csv, direkt adatkapcsolat stb.).

A rendszer megoldja a brókerekkel szembeni követelés-kötelezettség nyilvántartásának vezetését. Könyvelés és értékelés után a rendszerből lekérhető adatokból a listák egész tárháza hívható.

Portfoliójelentések, leltárok, értékelési listák, tranzakciós életutak és még sok más könnyen és gyorsan értelmezhető lista áll a felhasználó rendelkezésére. A könyvelési és értékelési műveletek visszaállíthatóak egy régebbi időpontra úgy, hogy a tranzakciókból az bármikor újra generálható legyen. A rendszer kiemelt listája a limitriport, mely teljes mértékben dinamikusan állítható. A Limit intervallumok a tetszőleges eszközcsoportok és a portfolió hozzárendelés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen módon figyelhető legyen egy adott portfólió összetétele.

IRF Szoftverház Kft

Tel: (+36) 1 225 2920
email: info@irf.hu
Cím: Canada Square
1027 Budapest, Ganz u. 12-14.

Impresszum

Székhely: 1027 Budapest, Ganz u. 12-14. Cégjegyzékszám: 01-09-363158 Adószám: 10953363-2-41 Ügyvezető: Antalóczy István

  IRF Szoftverház Kft.