Auditált elektronikus hírközlő eszköz-alapú ügyfél-átvilágítás szolgáltatás

A digitális azonosítás új dimenziója

Digitális átállás az ügyfél-átvilágításban

Új szabályozási kihívásokra válaszolunk

2024. július 1-jétől a 2023. évi CIII. törvény értelmében minden pénzügyi intézménynek kötelezővé válik az auditált elektronikus hírközlő eszköz-alapú ügyfél-átvilágítás megszervezése. Az IRF Solutions ezen új szabályozási követelmények megfelelésére kínál hatékony megoldást az IDOK szolgáltatással. Ennek segítségével a pénzügyi intézmények nemcsak eleget tesznek a jogszabályi előírásoknak de költséghatékony módon is végezhetik az ügyfél-átvilágítást. Az IDOK egy operátorvezérelt online azonosítási szolgáltatás révén személyes érintkezést biztosít digitális úton, könnyen integrálva magát bármely ügyviteli és informatikai rendszerbe.

Azonosítás digitális úton

Az IDOK a videóhíváson alapuló operátorvezérelt azonosítást teszi lehetővé, amivel az ügyfelek kényelmesen, saját eszközeiken keresztül, biztonságosan azonosíthatják magukat. Ez a módszer áttörést jelent az ügyfél-átvilágítási folyamatok digitalizálásában, lehetővé téve az adatok elektronikus rögzítését és az azonosító dokumentumok ellenőrzését. Az IDOK használatával a pénzügyi intézmények könnyedén megfelelhetnek a szabályozási előírásoknak, miközben növelik az ügyfél-elégedettséget és csökkentik a költségeket, mindezt anélkül, hogy bármilyen külső szoftvert vagy bővítményt kellene telepíteniük.

Biztonság és kényelem az ügyfél-átvilágításban

Szabályozási megfelelés

A rendszer lehetőséget biztosít a Magyar Nemzeti Bank 26/2020. (VIII. 25.) rendeletének történő megfelelésre, így a szolgáltatás alkalmazásával az ügyfél-átvilágítási folyamatok eleget tesznek a hatályos jogszabályi előírásoknak.

Böngészőalapú hozzáférés

Az IDOK szolgáltatás teljes mértékben böngészőalapú, így sem az operátorok sem a pénzügyi intézmények ügyfelei számára nem szükséges semmilyen külső szoftver, alkalmazás vagy bővítmény telepítése az azonosítási folyamat elvégzéséhez.

Technológiai semlegesség

Az auditált elektronikus hírközlő eszközünk kialakítása során figyelembe vesszük a technológia semlegesség elvét, így a rendszer könnyen integrálható és alkalmazkodóképes a változó technológiai környezethez.

Biztonság és adatvédelem

Az IRF Solutions rendszere magas szintű biztonsági és adatvédelmi előírásoknak megfelelően védi az ügyfél információkat, biztosítva az adatok integritását és bizalmasságát.  

Operátorvezérelt azonosítás

Szakértő operátorok vezetik végig az ügyfeleket az azonosítási folyamaton, biztosítva az ügyfél-átvilágítási eljárások szigorú betartását, miközben adatbázisokkal történő keresztkontroll révén maximalizálják a csalások és egyéb kockázatok kivédését.

Archivált videóhívások

Az IDOK rendszer lehetővé teszi az ügyfél-átvilágítási folyamatok videófelvételeinek archiválását, elősegítve ezzel a potenciálisan vitás helyzetek gyors és hatékony feloldását.

Előnyök

Felhasználóbarát működés

A rendszer intuitív és felhasználóbarát, gyors és egyszerű hozzáférési pontokkal, amelyek lerövidítik a kezelői betanulási időt. Az ügyfél-azonosítás és adatrögzítés, mint gyakran használt funkciók, egy kattintással elérhetőek, gyorsítva az ügyfélkiszolgálást.

Gyors
betanulás

A IDOK rendszer kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az operátorok számára könnyen és intuitívan kezelhető felületet biztosítsunk. A rendszer használata nem igényel összetett betanulási folyamatot.

Ügyfélközpontú szolgáltatás

A szolgáltatás mobilbarát, böngészőalapú hozzáférés biztosításával javítja az ügyfél-átvilágítási folyamat felhasználói élményét, lehetővé téve a ügyfelek számára, hogy kényelmesen, saját eszközeiken keresztül, bárhonnan azonosítsák magukat.

A költséghatékony digitalizáció

Előfizetéses modell

Az IRF Solutions által kifejlesztett IDOK rendszer a digitális ügyfél-átvilágítási folyamatokat integrálja, miközben maradéktalanul eleget tesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szabályozásainak. A rendszerrel a pénzügyi intézmények nemcsak a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni harcra vonatkozó 26/2020. (VIII. 25.) MNB rendeletnek felelnek meg, hanem biztosítják pénzügyi műveleteik integritását és adatvédelmét.

Költségoptimalizálás és skálázhatóság

Az előfizetéses struktúra segít az ügyfeleknek abban, hogy csak az aktuális szükségleteiknek megfelelő szolgáltatási szintekért fizessenek, így csökkentve a felesleges kiadásokat. Ez nemcsak a működési költségeket csökkenti, hanem a technológiai fejlődéssel való lépéstartást is biztosítja beruházások nélkül, így a pénzügyi intézmények skálázhatóan növelhetik vagy csökkenthetik szolgáltatásaikat.

Technológia

Szerepkör alapú biztonság és adattitkosítás

A Dataverse szerepkör alapú biztonsága (RBS) és a mezőszintű biztonság (FLS) lehetővé teszi, hogy a rendszerben csak a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók férjenek hozzá szenzitív adatokhoz. Az adatok tárolás során és átvitel közben is titkosítva vannak, biztosítva azok védelmét a jogosulatlan hozzáféréssel szemben.

Automatikus skálázás és rugalmas adatkezelés

Az Azure App Service és az Azure SQL Database automatikus skálázási képességei dinamikusan igazítják az erőforrásokat az alkalmazások igényeihez, optimalizálva a teljesítményt és minimalizálva a költségeket. A Dataverse beépített skálázhatósága és rugalmas adatmodellezése lehetővé teszi a rendszer növekedését az üzleti igényekkel együtt.

Központosított hozzáférés kezelés

Az Azure Active Directory a felhasználói identitások kezelését és a hozzáférés szabályozását teszi lehetővé, egyszerűsítve az egyedi bejelentkezést (SSO) továbbá támogatva a többfaktoros hitelesítést (MFA).

Fejlett biztonsági funkciók

A Power Platform integrált auditálási és naplózási képességei átfogó rálátást nyújtanak a felhasználói tevékenységekre és a rendszereseményekre, elősegítve a biztonsági incidensek gyors észlelését és kezelését, valamint a szabályozási megfelelőség biztosítását.

Felhőalapú biztonság és megfelelőség

Az IDOK szolgáltatás felhőalapú technológiát alkalmaz, amely biztosítja a rendszer stabilitását, rugalmasságát és védelmét. Így a pénzügyi intézmények hatékonyan hajthatják végre az ügyfél-átvilágítást a digitális kihívásoknak megfelelően, az EU adatvédelmi előírásainak teljes körű betartásával. Az adatok biztonsága és az EU-n belüli adatkezelés a frankfurti Microsoft adatközpontban történik, az Azure Sentinel biztonsági megoldásaival kiegészülve.

Digitális megfelelés

Megfelelés és pénzügyi integritás

Az IDOK szolgáltatás a legfrissebb hazai és nemzetközi trendeket követi, előfizetéses modelljével úttörő a piacon. Ez a megoldás lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy jelentős kezdeti befektetés nélkül, rugalmasan és hatékonyan kezdjék meg a használatát. A modell átláthatóságot kínál a költségekkel kapcsolatban, lehetővé téve a pénzügyi intézmények számára, hogy szolgáltatásaikat az igényeikhez szabják.

Biztonság és adatvédelem a felhőben

Az IDOK felhőalapú infrastruktúrája, az operátorvezérelt videóhívások és a frankfurti adatközpontban történő adattárolás garantálja, hogy a pénzügyi intézmények a legmagasabb biztonsági sztenderdek mellett, gyorsan és hatékonyan végezhessék az ügyfél-azonosítást, teljeskörűen megfelelve az EU adatvédelmi előírásainak. Ez a megközelítés lehetővé teszi a pénzügyi intézmények számára, hogy simán átmenjenek a digitális transzformáció folyamatán, miközben megőrzik ügyfeleik bizalmát és elégedettségét.

Technológiai szolgáltatásaink

Frontend fejlesztés

Az IRF Solutions frontend fejlesztései nemcsak lenyűgöző élményt, hanem sikeres online jelenlétet is garantálnak.
Bővebben

Backend fejlesztés

Magas teljesítményű, skálázható és biztonságos szerveroldali megoldások az alkalmazások zökkenőmentes működése érdekében.
Bővebben

Devops infrastruktúra fejlesztés

Infrastruktúra, a fejlesztés és az üzemeltetés optimalizálása gyorsabb, hatékonyabb és folyamatos szoftverfejlesztést, telepítést biztosítanak.
Bővebben

UX-UI design

Intuitív, esztétikus és könnyen használható alkalmazások tervezése összpontosítunk a felhasználói élmény és felület optimalizálása érdekében.
Bővebben

Webalkalmazás fejlesztés

Egyedi, reszponzív webes alkalmazások tervezését és megvalósítását kínáljuk a legmodernebb technológiák és keretrendszerek felhasználásával.
Bővebben

Weboldal építés

Olyan professzionális, reszponzív és keresőoptimalizált honlapok létrehozását kínáljuk, amelyek tökéletesen kiszolgálják az ügyfelek üzleti céljait.
Bővebben

Csapatunk

Tudás és együttműködés

Sokoldalú és elkötelezett csapatunk

Az IRF Solutions büszke sokoldalú, kreatív és eredménycentrikus munkatársaira, akik az iparág legkülönbözőbb projektjein dolgoznak együtt. UX/UI tervezők, frontend és backend fejlesztők, minőségbiztosítási tesztelők, valamint termék- és projektmenedzserek alkotják az összehangolt csapatot, amely a hatékony és sikeres projektek záloga.

Együttműködő szakértők

Az IRF Solutions szakértői csapata mindig együttműködésre törekszik, és közösen gondolkodnak a projektek megvalósításán. A kommunikáció és az együttműködés alapvető eleme a munkafolyamatnak, amely segít a projektek hatékony menedzselésében és a sikeres eredmények elérésében.

FAQ

Hasznos válaszok gyakori kérdésekre.

Érdekli az IDOK rendszer?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
IRF Solutions Kft.
Magyarország, 1134 Budapest, Angyalföldi út 25.
Cégjegyzékszám: 01-09-363158
Adószám: 10953363-2-41
www.irf.hu
Adatvédelmi irányelvek
©️ 2023 IRF Solutions Kft.