Nyugdíjpénztári adminisztrációs rendszerek

Rugalmas munkafolyamatok feladatvezérléssel
IRF MEGOLDÁSOKAT ALKALMAZÓ NYUGDÍJ- ÉS EGÉSZSÉGPÉNZTÁRAK

Optimalizált és hatékony működés

Az Ön működő rendszeréhez integrált megoldások

Az INGRID rendszer egy olyan megbízható és fejlett adminisztrációs megoldás, amely a pénztárak számára számos előnyt és fejlődési lehetőséget kínál. Az átfogó funkcionalitás, rugalmas paraméterezhetőség és munkafolyamat alapú megközelítés révén lehetővé teszi a pénztárak hatékony működését, a pontos adatkezelést és a jobb ügyfélszolgálatot.

Nyugdíjpénztári digitalizáció koncepciótól az üzemeltetésig

Az INGRID rendszer segítségével a pénztárak optimalizálhatják belső folyamataikat, növelhetik az ügyfélélmény minőségét és könnyedén alkalmazkodhatnak az állandóan változó jogi és üzleti környezethez. Ezáltal a pénztárak hatékonyabban működhetnek, növelhetik versenyképességüket és még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleik számára.

INGRID adminisztrációs rendszer

A rendszer egységes funkcionalitást biztosít a nyugdíjpénztári adminisztráció, pénzügy, könyvelés, kontrolling, ügyfélszolgálat, befektetés-kezelés, iktatás, szolgáltatás és tagdíjkezelés munkacsoportjai számára. A mintegy 50 előre kidolgozott, azonban szükség esetén módosítható, rendszerben tárolt munkafolyamat lefedi a pénztári ügymeneteket (belépés, átlépés, szolgáltatás igénylés, elszámolás stb.). A rendszer gyors és kiszámítható ügymenetet, hatékony feladatkiosztást és feldolgozást biztosít, mivel az ügyintézők konkrét ügyekhez kapcsolódó feladatokat kell elvégezzenek, amely pontos és hibamentes nyilvántartást, magas színvonalú, azonnali ügyfélkiszolgálást eredményez. Az ügyintézők, felhasználók számára a rendszer kezelése, logikus, webes felhasználói felületeken történik. Az INGRID használata jelentős munkaerőmegtakarítást eredményez, amivel költségmegtakarítás érhető el. Az átgondolt logikai felépítés lehetővé teszi a rugalmas és gazdaságos követését a jogi és üzleti környezet változásainak.

Az INGRID egy olyan integrált rendszer, amely önálló, egymástól független alrendszereket von össze egy összefüggő, egységes rendszerré, amelyben közös felhasználói felületen minden funkcionalitás összpontosítva, folyamatában egymáshoz kapcsoltan található meg. Egyes alrendszerek, illetve az azokat alkotó modulok esetenként, önállóan is alkalmazhatóak a pénztárak számára, bővítve meglévő rendszerük funkcionalitását, hatékonyságát.
A rendszer - az egységes koncepció szerint - teljes mértékben munkafolyamat és feladat alapú, minden ügyintézői és vezetői tevékenység részfeladatokra bomlik, amelyek automatikusan kerülnek szétosztásra és ütemezésre a különböző szerepkörökkel ellátott munkacsoport tagjai között. A fenti megközelítés biztosítja azt, hogy a pénztár belső működése optimalizálható, nyomon követhető legyen, továbbá mérhetővé váljon az egyéni és kollektív teljesítmény. A munkafolyamatok, és a teljes rendszer működése pénztáranként, egyedileg testreszabható, igény szerint módosítható.

IT biztonsági megfelelőség

Az INGRID teljes mértékben megfelel a biztonsági, törvényi és adminisztrációs elvárásoknak.
 • Törvényi megfelelés Mpt. 77/A. §-a, 40/C. §-a, 8/2020. (VI.22.) számú ajánlása
 • Belső dokumentációs és IT biztonsági házirend
 • Ipari szabványok és javaslatok alkalmazása
 • Adatvédelem
 • Naplózás, hozzáférések kezelése
 • OWASP TOP 10, Penetration teszt

Paraméterezhetőség

Rugalmas és testreszabható megoldás nyugdíj- és egészségpénztáraknak, szoftverfejlesztés nélkül.
 • Komplex jogosultsági beállítások
 • Munkafolyamatok módosíthatósága
 • Tetszőleges gazdasági esemény leképezhetősége
 • Önállóan kialakítható analitikák, jogcímek
 • Kontrolling dimenziók kialakíthatósága
 • A működési változások követhetősége

Integrálható modulok

Önállóan bevezethető megoldások a nyugdíjpénztári működés optimalizálására

Munkafolyamat
automatizáció

Digitalizáljuk az iratkezelést és automatizáljuk az ügyfélkiszolgáló munkafolyamatait! Automatikus ellenőrzések révén a hibalehetőségek a minimumra csökkenthetők, így segítve az ügyintézők napi munkáját. A munkafolyamatok testreszabhatók, így biztosítva, hogy az ügyfélkiszolgáló rendszer automatizált legyen (workflow automation).

Multi-csatornás ügyfél kapcsolattartás

A modul a pénztár befektetési instrumentumait tartja nyilván, értékeli és könyveli azokat. A rendszer befektetési instrumentum típusonként bontott törzsállományokra épülve részletes tranzakció állományt kezel, amely tetszőleges napra lekérdezhető készletlistát eredményez. A modul a vagyonkezelők által bonyolított tranzakciókat, továbbá a pénztári vagyonkezelést is menedzseli.

Adatszolgáltatások, ad-hoc riportok

A kifejezetten nyugdíjpénztárakra optimalizált Business Intelligence megoldásaink amellett, hogy megbízható adatot szolgáltatnak a menedzsment részére, a kötelező felügyeleti jelentések teljesítését is megoldják. A jelentéskészítési rendszer marketing listák előállítását is lehetővé teszi befizetés ösztönzés, illetve további marketing akciók lebonyolítására.

További modulok

Jogosultság kezelés és audit

Egyéni számla könyvelés és nyilvántartás

Bank/Utalás

Ütemezett feldolgozás vezérlő modul

Portfóliókezelés, elszámoló egység kezelés

Tagdíjfelosztások

PMT szerinti ügyfél kezelés (pénztártagok, örökös, munkáltatók stb.)

Szállító számlanyilvántartás, folyószámla

Kontrolling

Irat és dokumentum menedzsment

Multi-csatornás ügyfél kapcsolattartás

Főkönyvi könyvelés

Bevezetési példa

Teljes körű nyugdíjpénztári bevezetés

Bevezetetési módszertan

Az IRF Solutions bevezetési projekt módszertana garantálja a pénztárak számára a hatékony és sikeres rendszerbevezetést. A módszertanunk alapja a modern szoftvertechnológia, amely lehetővé teszi a rugalmas és testreszabható megvalósítást. A projektterv részletes kidolgozása során figyelembe vesszük a valós igényeket és a tesztelési eredményeket, így biztosítva a projektfolyamat zökkenőmentes és eredményes lebonyolítását.

Adatmigráció

Az IRF Solutions több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nyugdíjpénztári adatmigráció területén. Módszertanunk precíz és biztonságos adatátvitelt biztosít, ahol előre kialakított migrációs struktúrákkal és eljárásokkal dolgozunk. Az adatmigráció dokumentációja részletes és az MNB követelményeinek is megfelel, így garantálva az adatok megbízható és ellenőrzött átvitelét.

Az alapok lerakása a sikeres bevezetéshez

A projekt kezdeti szakaszában alapos felmérést és tervezést végzünk a pénztárral történt konzultációk alapján. Ennek során a rendszer bevezetését és az adatok migrációját megtervezzük, figyelembe véve az adatstruktúra egyeztetését és a migráció előkészítését. A migráció és rendszertelepítés megkezdése is ebben a szakaszban történik az IRF Solutions belső környezetében.

Az alapszintű paraméterezés és adatok átvétele

A bevezetés következő fázisában történik a rendszer telepítése és az alapszintű paraméterezése. Ezenkívül a tervezés során egyeztetett struktúrában történik az adatok átvétele, ellenőrzése és betöltése. A teszt adatmigráció során biztosítjuk, hogy az adatok megbízhatóan és pontosan kerüljenek átvitelre, előkészítve azokat a rendszer tesztelésére és működésének optimalizálására.

Technológai alapok

JavaScript

Szakértő csapatunk széleskörű tapasztalattal rendelkezik a JavaScript használatában, ami kulcsfontosságú a dinamikus weboldalak fejlesztésében. A legújabb webfejlesztési trendeket és bevált gyakorlatokat alkalmazva gondoskodunk kódjaink naprakészségéről és könnyű karbantarthatóságáról.

CSS3

Szakértőink sok éves tapasztalattal rendelkeznek a CSS3 használatában, stílusos, reszponzív weboldalak tervezésében, kivitelezésében. A CSS3 lehetőségeivel, mint például az animációk és átmenetek, kifinomult és interaktív dizájnelemeket hozhatunk létre. A fejlesztőink hozzáértése lehetővé teszi a rugalmas és modern webes elrendezések megvalósítását.

React

A csapat több tagja is mélyreható ismerettel bír a React framework-ben, lehetővé téve a gyors és hatékony felhasználói felületek létrehozását. A keretrendszer virtual DOM (Document Object Model) alapú megközelítése lehetővé teszi az alkalmazások gyors és hatékony frissítését.

Angular

Az IRF Solutions fejlesztőcsapata jelentős szakértelemre tett szert az Angular framework használatában. Széles körű eszköztárral, TypeScript alapokon, összetett webalkalmazásokat fejlesztünk. Az Angular használatával az adatkezelés, a felhasználói interfész és az alkalmazáslogika jól kezelhető.

Bootstrap

Fejlesztőink a Bootstrap keretrendszert alkalmazzák a reszponzív és mobilbarát weboldalak és alkalmazások fejlesztésében. Az előre megtervezett komponensek és segédosztályok használatával a csapat gyorsabban hoz létre kifinomult és következetes felhasználói élményt biztosító webes projekteket.

HTML5

Fejlesztőink természetesen jártasak az HTML5 szabványban is, ezzel biztosítva a weboldalak szerkezetének és tartalmának megfelelő megvalósítását. A csapatunk folyamatosan követi a HTML5 és a webes technológiák legújabb fejlesztéseit, így ügyfeleink számára mindig a legmodernebb és innovatív megoldásokat kínáljuk. A szemantikus elemek használatával elősegítjük a keresőoptimalizálást (SEO).

Java Spring Boot

A Java Spring Boot egy olyan univerzálisan használható keretrendszer, amelyet csapatunk szakértői előszeretettel alkalmaznak Java alapú alkalmazások fejlesztése során. A Spring Boot lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és egyszerűen fejlesszünk és teszteljünk vállalati alkalmazásokat a legjobb gyakorlatok és megbízható technológiák felhasználásával. A Spring Boot rugalmas konfigurációs lehetőségekkel segít minimalizálni a fejlesztési időt, ami lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan reagáljunk az üzleti igények változásaira és optimalizált megoldásokat szállítsunk.

Docker

Cégünk széles körben alkalmazza a Docker nyílt forráskódú platformot, amely lehetővé teszi számunkra az alkalmazások és függőségeik könnyű összállítását, megrendelőinknek azok önálló telepítését. A Docker segítségével egyszerűen biztosíthatjuk a konzisztenciát különböző környezetek között, és gyorsan telepíthetővé válnak alkalmazásaink.

Oracle Database

Az Oracle Database, amelyre cégünk saját fejlesztésű rendszereit is építi, egy olyan enterprise szintű relációs adatbázis-kezelő rendszer (RDBMS), amely kimagasló adatintegritást, biztonságot és teljesítményt nyújt. Az Oracle számos fejlett funkciót és eszközt kínál (partícionálás, performancia tuning stb.), amit szakértőink a hatékony adatbázis-kezelés érdekében ki is használnak. Az Oracle Database ideális választás nagyvállalati alkalmazásokhoz, ahol az adatmennyiség és a rendelkezésre állás kulcsfontosságú.

Mik a rendszer előnyei?

Maximalizálja hatékonyságát és versenyképességét az INGRID rendszer innovatív funkcióival!

Teljes körű funkcionalitás

Az INGRID rendszer széles körű funkcionalitást kínál a pénztári adminisztráció területén. Az alap- és háttérnyilvántartások, jogosultságkezelés, iratnyilvántartás, bankszámla mozgások nyilvántartása, utalás kezelés, szállító számlanyilvántartás és további fontos adminisztratív feladatok mind megtalálhatóak a rendszerben.

Munkafolyamat alapú megközelítés

Az INGRID rendszer munkafolyamat alapú felépítéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a pénztári feladatok fel vannak osztva és ütemezve a munkacsoportok tagjai között, ami optimalizálja a pénztári működést, és lehetővé teszi a hatékony és pontos feldolgozást. A munkafolyamatok nyomon követhetők és ellenőrizhetők, ami javítja az ügyfélszolgálat minőségét és a belső folyamatok átláthatóságát.

Rugalmas paraméterezhetőség

Az INGRID rendszer széles körű paraméterezési lehetőségeket kínál, ami lehetővé teszi a pénztárak számára, hogy testre szabhassák a rendszert az egyedi igényekhez és pénztári gyakorlathoz. A paraméterek beállítása nem igényel szoftverfejlesztést, így a pénztárak könnyedén alkalmazkodhatnak a változó jogi és üzleti környezethez.

Kimutatások és riportok

Az INGRID rendszer számos előre elkészített riportot és kimutatást kínál, amelyek segítik a pénztárakat az adatok és információk vizualizálásában. A kimutatások és riportok nagyobb átláthatóságot és jobb döntéshozatalt biztosítanak a pénztárnak, továbbá lehetőséget nyújt saját egyedi jelentések és kimutatások létrehozására is, így a pénztárak személyre szabhatják az információk megjelenítését az igényeik szerint.

Biztonság és adatvédelem

Az INGRID rendszer kiemelt figyelmet fordít a biztonságra és adatvédelemre. Erős biztonsági intézkedésekkel és adatvédelmi mechanizmusokkal van ellátva, amelyek megfelelnek a pénzügyi szektor szigorú követelményeinek, ami biztosítja a pénztár és ügyfelei adatainak védelmét és biztonságát, valamint a jogi előírásoknak való megfelelést.

Rendszerbevezetési projekt

Optimális költség, maximális eredmény!

Domain tudás alapú szakértői csapat

Az IRF Solutions a nyugdíjpénztári szektorban szerzett évtizedes tapasztalata birtokában, pontosan érti ügyfelei igényeit, és olyan testreszabott megoldásokat kínál, amelyek maximalizáljak a ráfordítások eredményeit. Széles körű technológiai kompetenciáink és szakértő csapatunk biztosítja, hogy minden szükséges erőforrás rendelkezésre álljon a sikeres digitalizációhoz. Az IRF-nél a tapasztalat, a szakértelem és a technológiai innováció találkozik, így biztosítva a hatékony és eredményorientált digitalizációs megoldásokat.

Rugalmas erőforrás-bővítési lehetőségek

Szolgáltatásunk a tökéletes megoldás nyugdíjpénztárak számára, hogy ideiglenesen vagy tartósan szakértői erőforrásaikat bővítsék, kiegészítsék. Az IRF Solutions tapasztalt és elismert szakemberekből álló csapata képes azonnal bekapcsolódni a folyamatban lévő projektekbe, és értéket teremteni azáltal, hogy új szakértelemmel, technikai ismeretekkel és friss perspektívákkal járulnak hozzá a fejlesztési folyamathoz.

Illeszthető online megoldásaink

Nyugdíjpénztári Online Rendszerek

Egy kattintásra van mindentől! A portál és mobilapp önkiszolgáló funkciói teljes mértékben helyettesítik az ügyfélszolgálati interakciókat, az intuitív és modern felhasználói felületen keresztül egyszerűen és gyorsan hozzáférhet az összes szükséges információhoz, legyen szó számlaegyenlegről vagy tranzakciókról. A munkálatatói portál lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy könnyedén teljesítsék adatszolgáltatási kötelezettségeiket és kezeljék munkavállalói állományukat. Egyedileg tervezett, magas biztonsági előírásoknak megfelelő weboldalak, melyek minden eszközön tökéletesen működnek.

Technológiai szolgáltatásaink

Frontend fejlesztés

Az IRF Solutions frontend fejlesztései nemcsak lenyűgöző élményt, hanem sikeres online jelenlétet is garantálnak.
Bővebben

Backend fejlesztés

Magas teljesítményű, skálázható és biztonságos szerveroldali megoldások az alkalmazások zökkenőmentes működése érdekében.
Bővebben

Devops infrastruktúra fejlesztés

Infrastruktúra, a fejlesztés és az üzemeltetés optimalizálása gyorsabb, hatékonyabb és folyamatos szoftverfejlesztést, telepítést biztosítanak.
Bővebben

UX-UI design

Intuitív, esztétikus és könnyen használható alkalmazások tervezése során a felhasználói élményre és a felületoptimalizálására összpontosítunk.
Bővebben

Webalkalmazás fejlesztés

Egyedi, reszponzív webes alkalmazások tervezését és megvalósítását kínáljuk a legmodernebb technológiák és keretrendszerek felhasználásával.
Bővebben

Weboldal építés

Olyan professzionális, reszponzív és keresőoptimalizált honlapok létrehozását kínáljuk, amelyek tökéletesen kiszolgálják az ügyfelek üzleti céljait.
Bővebben

Csapatunk

Tudás és együttműködés

Sokoldalú és elkötelezett csapatunk

Az IRF Solutions büszke sokoldalú, kreatív és eredménycentrikus munkatársaira, akik az iparág legkülönbözőbb projektjein dolgoznak együtt. UX/UI tervezők, frontend és backend fejlesztők, minőségbiztosítási tesztelők, valamint termék- és projektmenedzserek alkotják az összehangolt csapatot, amely a hatékony és sikeres projektek záloga.

Együttműködő szakértők

Az IRF Solutions szakértői csapata mindig együttműködésre törekszik, és közösen gondolkodnak a projektek megvalósításán. A kommunikáció és az együttműködés alapvető eleme a munkafolyamatnak, amely segít a projektek hatékony menedzselésében és a sikeres eredmények elérésében.

FAQ

Hasznos válaszok gyakori kérdésekre.

Érdekli az INGRID nyugdíjpénztári
adminisztrációs rendszer?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
IRF Solutions Kft.
Magyarország, 1134 Budapest, Angyalföldi út 25.
Cégjegyzékszám: 01-09-363158
Adószám: 10953363-2-41
www.irf.hu
Adatvédelmi irányelvek
©️ 2023 IRF Solutions Kft.